Vores historie

DET STARTEDE MED EN ROMKUGLE I NØRRE AABY…

I 2018 vandt vi førstepladsen ved konkurrencen for “Danmarks bedste romkugle” ved fødevaremessen Foodexpo i Herning. Dengang hed vi Nørre Aaby Bageri og vi var et lille foretagende i den fynske provins. Vi blev selvfølgelig helt vildt glade for, at lige præcis vores romkugle løb med sejren, men vi havde bestemt ikke regnet med, at der ville følge så meget medieopmærksomhed og kundestrøm med…

4000 PROCENT

Pludselig strømmede kunderne til vores lille bageri fra nær og fjern for at købe romkugler. I starten troede vi, at hypen ville vare et par uger, men det blev hurtigt klart, at det ikke var tilfældet. Den enorme medieopmærksomhed og de meterlange køer i vores lille butik gjorde at vi pludselig stod med et overskud der var steget med 4000 procent. Væksten og efterspørgslen resulterede i, at vi var nødt til at gentænke hele vores forretningskoncept…

ROMKUGLER MED POSTEN

Flere kunder begyndte at efterspørge om vi kunne sende romkugler ud med posten, og vi etablerer derfor en webshop, som hurtigt bliver en stor succes. Derudover finder vi på at sende romkuglerne ud i æggebakker, så de kan holde sig friske på turen. Den dag i dag er æggebakkerne blevet lidt af et varemærke for os.

+200 FORHANDLERE

Nogle måneder efter sejren bliver vi kontaktet af de første forhandlere der gerne vil sælge vores romkugler, og pludselig ruller snebolden… I dag har vi +200 forhandlere i form af specialbutikker, vinhandlere, caféer og restauranter over hele landet, og det er vi meget stolte af. Vores forhandlere sælger nu også flere af vores produkter og ikke kun vores romkugler. Vi har etableret en produktion og pakkeafdeling med ca. 10 ansatte som står for at sende ordre ud til forhandlerne 4 gange om ugen.

ET NYT KAPITEL

Takket være alle forhandlere og kunder fra nær og fjern, kunne vi i starten af 2020 udvide forretningen og starte et nyt kapitel. Den maksimale kapacitet i Nørre Aaby var nået, og derfor skulle der gøres noget markant ved pladsmanglen. Bagermester og direktør Carsten Bak Matthiesen drømte om at åbne en afdeling, hvor der var plads til mere kreativ udfoldelse i forhold til brød og kager. I samme omgang besluttede vi os for at skifte navn til Bak’s Bakery & Deli. Bak er nemlig et gammelt familienavn med stor betydning for bagermesteren, og samtidig gik Carstens to børn med i forretningen.

Konceptet bag Bak’s Bakery & Deli er “folkeligt feinschmeckeri”, hvilket betyder, at man kan købe sandwich med koldrøget laks og fynsk rygeostcreme, samt tapas med lækre oste, men du kan også få en håndværker med tandsmør. Selvom vores hovedsæde blev flyttet til Middelfart, har vi stadig den oprindelige afdeling i Nørre Aaby, som vi er meget stolte af. Derfor står der stadig “romkugler fra Nørre Aaby” på låget, når man køber en æggebakke med romkugler.

Det er en vild rejse vi er på, og er stadigvæk væltet bagover af den enorme støtte og interesse fra kunder, forhandlere og alle omkring os. Vi er ikke længere et lille provinsbageri, men en virksomhed med ca. 60 ansatte og 140+ forhandlere. Vi glæder os helt vildt til at se hvad fremtiden bringer.